15 Απιλίου 2023
SSD RECOVERY
SSD RECOVERY

Σε ένα προηγούμενο Post είχαμε αναφερθεί σε μια περίπτωση ανάκτησης ssd. Σήμερα θα γράψουμε για το αν μπορεί ενας χρήστης να ανακτήσει τα δεδομένα από ένα ssd. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν περιορισμένες επιλογές επισκευής για ένα SSD, καθώς δεν έχουν κινούμενα μέρη. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν ο SSD σας δεν λειτουργεί σωστά.
O SSD σταμάτησε να λειτουργεί ξαφνικά.
Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που μπορεί ένας SSD να σταματήσει να λειτουργεί.
• Διακοπή ρεύματος: Εάν ο SSD παρουσιάσει ξαφνική απώλεια ρεύματος ή κύμα ρεύματος, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα εσωτερικά εξαρτήματα και να εμποδίσει τη σωστή λειτουργία του SSD.
• Φυσική βλάβη: εάν ο δίσκος πέσει ή ασκηθεί πίεση ώστε να υποστεί βλάβη η πλακέτα μπορεί να προκληθεί βλάβη στη πλακέτα και να εμποδίσει τη σωστή λειτουργία του
• Ζητήματα υλικολογισμικού: Το υλικολογισμικό του SSD μπορεί να καταστραφεί ή να είναι παλιό, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τη διακοπή της λειτουργίας του SSD ή τη μη σωστή λειτουργία του.
• Φθορά: Με την πάροδο του χρόνου, τα εσωτερικά εξαρτήματα του SSD μπορεί να φθαρούν και να καταστραφούν, οδηγώντας σε προβλήματα απόδοσης ή αστοχία
• Σφάλμα ηλεκτρονικού εξαρτήματος: Οποιοδήποτε από τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα στο εσωτερικό του SSD, όπως ο ελεγκτής, τα τσιπ μνήμης ή το τροφοδοτικό, μπορεί να αποτύχει και να προκαλέσει διακοπή λειτουργίας του SSD.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένας SSD, όπως και οι περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής. Έαν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με το δίσκο σας είναι καλύτερα να απευθυνθείτε σε μια εταιρία ανάκτησης δεδομένων ώστε να μην προκαλέσετε περαιτέρο ζημιά στο δίσκο. Μπορούν να αξιολογήσουν το πρόβλημα και να παρέχουν καθοδήγηση σχετικά με την καλύτερη πορεία δράσης για την ανάκτηση των δεδομένων σας . Πάμε όμως να δούμε κάποιες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να προσπαθήσετε εσείς.

Η διόρθωση ενός κατεστραμμένου SSD μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία και τα συγκεκριμένα βήματα που απαιτούνται μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την έκταση και τη φύση της διαφθοράς. Ωστόσο, ακολουθούν ορισμένα γενικά βήματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να διορθώσετε έναν κατεστραμμένο SSD:
• Ελέγξτε τη σύνδεση: Βεβαιωθείτε ότι ο SSD είναι σωστά συνδεδεμένος στον υπολογιστή σας και ότι το καλώδιο δεν έχει υποστεί ζημιά. Δοκιμάστε να συνδέσετε το SSD σε διαφορετικό υπολογιστή για να δείτε αν λειτουργεί σωστά.
• Ενημέρωση υλικολογισμικού και προγραμμάτων οδήγησης: Βεβαιωθείτε ότι το υλικολογισμικό και τα προγράμματα οδήγησης για τον SSD σας είναι ενημερωμένα. Μπορείτε να ελέγξετε τον ιστότοπο του κατασκευαστή για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και οδηγίες για την εγκατάστασή τους.
• Έλεγχος για κατεστραμμένους τομείς: Χρησιμοποιήστε ένα βοηθητικό πρόγραμμα για να ελέγξετε για κατεστραμμένους τομείς στο SSD. Εάν εντοπιστούν, ίσως μπορείτε να τα επισκευάσετε χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη λειτουργία επισκευής του προγράμματος.
• Εκτέλεση σάρωσης CHKDSK: Εκτελέστε μια σάρωση CHKDSK (δίσκος ελέγχου) στο SSD για να ελέγξετε για σφάλματα και να επιδιορθώσετε τυχόν κατεστραμμένα αρχεία ή τομείς.
• Χρήση λογισμικού ανάκτησης δεδομένων: Εάν ο SSD είναι σοβαρά κατεστραμμένος και δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λογισμικό ανάκτησης δεδομένων για να ανακτήσετε τα δεδομένα πριν επιχειρήσετε να επισκευάσετε το SSD.
• Επικοινωνήστε με μια υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων: Εάν τα παραπάνω βήματα δεν λειτουργούν, ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με μια επαγγελματική υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων για να ανακτήσει τα δεδομένα σας και να επισκευάσει το SSD. Τώρα ξέρετε πώς να επισκευάσετε τον σκληρό δίσκο ssd. Εάν χρειάζεστε βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε τη καλύτερη λύση. Enterdata.

Επιστροφή

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ