19 Ιουνίου 2020
back up
backup

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι μπήκες στο σκοτεινό κόσμο της απώλειας δεδομένων. Από τη μια στιγμή στην άλλη πολύτιμα αρχεία μπορούν να εξαφανιστούν ξαφνικά και ένας πανικός σε κυριεύει. Μόλις έχεις καταλάβει τι έχει συμβεί αμέσως αναρωτιέσαι τι θα μπορούσα να είχα κάνει για να αποτρέψω μια τέτοια καταστροφή. παρακάτω περιγράφονται συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε την απώλεια δεδομένων και ότι συνεπάγεται.
Διατήρηση ενημερώσεων λογισμικού
Συνήθως υπάρχουν ενημερώσεις λογισμικού για την επιδιόρθωση γνωστών τρωτών σημείων - τρωτών σημείων που μπορούν να αφήσουν κάποια άσχημα πράγματα να συμβούν στα δεδομένα σας. Για να το αποφύγετε αυτό, διατηρήστε το λογισμικό σας ενημερωμένο. Αποφύγετε την αναβολή ενημερώσεων και ελέγχετε τακτικά για εκκρεμείς ενημερώσεις λογισμικού.
Προστατέψτε τον υπολογιστή σας.
Πρέπει να υπάρχει συχνά έλεγχος στον υπολογιστή σας και στα μηχανικά του μέρη. κρατήστε τις θερμοκρασίες του μηχανήματος σε λογικές τιμές για να αποφύγετε την υπερθέρμανση. επίσης μπορείτε να έχετε και ένα σύστημα παρακολούθησης για να αποτρέψετε μια ενδεχόμενη κλοπή.
Χρησιμοποιήστε πολλαπλά αντίγραφα ασφαλείας
Το σωστό back up είναι τρείς φορές back up λένε. υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όπου εξαρτώνται και από τις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. για παράδειγμα άλλη λύση back up προτείνεται σε έναν λογιστή, άλλη σε έναν φωτογράφο και άλλη σε έναν φοιτητή.
Δοκιμάστε τη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας
Αφού ενεργήσετε τη λύση back up που επιλέξατε δοκιμάστε την ότι είναι λειτουργική γιατί αρκετές φορές όταν συμβεί το κακό και το back up που έχουμε δημιουργήσει δεν έχει λειτουργήσει σωστά οπότε η σιγουριά μας τα δεδομένα χάνεται.

Επιστροφή

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ